Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.

További információ a „cookie”-k használatáról Elfogadás és továbblépés

A Volkswagen lett az UEFA mobilitási partnere

Hosszútávú megállapodást kötött a Volkswagen és az UEFA. Ennek eredményeként a német autógyár egészen 2022-ig jelentős szerepet tölt be a szervezet által rendezett világeseményeken.

Márkánk évek óta elkötelezett támogatója a magyar és nemzetközi labdarúgásnak. Mégis, a most létrejött Nemzetközi Labdarúgó Szövetséggel való együttműködés új szintre emeli a Volkswagen jelenlétét a sportban, hiszen ezzel a szervezet hivatalos mobilitási partnerévé vált. De miért éppen foci? Talán azért, mert kevés olyan sportág létezik, aminek ennyire erős közösségegyesítő ereje van.

 

De koncentráljunk most a soron következő nemzetközi tornára, a 2020-as Európa-bajnokságra. A 60. évfordulóját ünneplő torna talán legnagyobb különlegessége, hogy több ország ad neki otthont. A 12 helyszín között 8 főváros van, és 11 olyan stadion, aminek befogadóképessége meghaladja az ötvenezer főt – ez azt jelenti, hogy rekordnak számító hárommillió jegy lesz elérhető a szurkolók számára. Annyit pedig már most elárulhatunk, hogy a márka korszakalkotó elektromos Volkswagen ID. modellje különleges szerephez fog jutni a 2020-as EB-n.

 

És hogy melyik nagy nemzetközi tornákon találkozhattok még a Volkswagennel? A kérdés az, melyiken nem!
– a Nemzetek Ligája 2019-es és 2021-es döntőjén,
– a 2022-es Világbajnokságon,
– a 2019-es és 2021-es U21-es Európa-bajnokságon,
– a 2021-es női Európa-bajnokságon, illetve
– a 2018-as és 2022-es Futsal Európa-bajnokságon is.